Montage zonwering

Bij het monteren van onze zonwering maken wij altijd gebruik van onze gecertificeerde vaste monteurs. Deze monteurs die al vele jaren ervaring hebben monteren volgens diverse keur merken.

Bij de montage van de zonwering zullen wij als volgt te werk gaan:

• Bij aanvang van de klus zullen wij eventueel eerst de bestaande zonwering verwijderen.
• Als de nieuwe zonwering is uitgepakt, zullen we deze opmeten en aftekenen op de betreffende gevel.
• Na het aftekenen van de gaten, gaan wij met een klopboormachine de gaten in uw gevel boren.
• Na het boren – wat stof en puin met zich meebrengt – gaan we de pluggen aanbrengen voor montage van het scherm.
• De zonweringen worden altijd gemonteerd met RvS schroeven van a2 kwaliteit.
• Nu de zonwering hangt gaan we deze afstellen op de wensen van de klant.
• Eventueel bediening aansluiten indien dit elektrisch is.
• Na de montage zullen wij de zonwering aan u demonstreren en kan u er jarenlang plezier van hebben bij normaal en goed onderhoud.

Garantie
Als u het onderhoud van het scherm goed bijhoudt, gaat de zonwering jaren langer mee dan anders. Wij geven zowel op de montage als op de zonwering 5 jaar garantie.
De elektrische bediening, die van Somfy is, wordt ook voor 5 jaar gegarandeerd.

Onderhoud

Het gebruik van en onderhoudvoorschrift voor een zonnescherm.

Het gebruik van uw zonwering bij harde tot zeer harde wind kan als gevolg hebben dat het scherm van de afstelling geraakt en daardoor scheef gaat hangen. Ook kunnen bij te harde wind onderdelen in het scherm verbuigen of afbreken, of het scherm komt los van de muur.

Sluit daarom het scherm bij te harde wind. Doe dat ook bij regen. Regenwater loopt af naar het diepste punt en door het grote gewicht kan dezelfde schade ontstaan als bij harde wind. Het is niet erg wanneer een scherm nat wordt opgerold, tenzij u het scherm – na het nat oprollen – zo gauw het droog is weer uitzet. Het scherm droogt dan zeer snel en er is geen schade. Anders is het wanneer u het scherm nat oprolt en te lang dichtlaat. Hierdoor komt ‘het weer’ in het doek: zwarte schimmels trekken in de vezels en die schade is onherstelbaar. Laat daarom het scherm met het natte doek niet te lang dicht.

Bij het sluiten van het scherm, dient u erop te letten dat er geen takken of andere materialen mee naar binnen draaien. Als er dingen mee naar binnen gedraaid worden, dan kan het scherm of het doek ernstig beschadigd raken.

Schoonhouden
De profielen (geanodiseerd of gemoffeld aluminium) kunt u schoonmaken met een autoshampoo. Het scherm eens per jaar voorzien van een autowax, zorgt ervoor dat het materiaal makkelijker te reinigen is en als nieuw blijft. Knap verweerd materiaal op met een cleaner en bescherm het met een autowax.
U kunt het doek schoonhouden door het vuil met een harde borstel eraf te borstelen of met een stofzuiger eraf zuigen. Zonodig met lauw helder water het vuil verwijderen. Lukt het voornoemde niet, omdat het scherm al teveel vervuild is, dan kunt u het doek soppen met groene zeep, een natuurlijk middel zonder pH-waarde. Hierdoor wordt de vuilafstotende beschermlaag op de vezels niet aangetast. Agressief reinigingsmiddel tast de bescherming aan. Zo wordt het doek wel mooi schoon, maar het zal hierna versneld vervuilen en verweren.

Onderhoud
Twee tips:
• Alle bewegende delen (draaiend en scharnierend) minimaal 1 keer per jaar inspuiten met WD40 of een andere siliconenspray.
• De afstelling en bevestiging dienen jaarlijks gecontroleerd te worden, bij voorkeur in de winter of vlak na de winter. Hiermee voorkomt u een eventueel probleem in de zomer, wanneer u het scherm hard nodig heeft.

De Konstruktie

Hazenkoog 24d
1822 BS Alkmaar
Telefoon: +31 (0)72 564 48 72
Telefax: +31 (0)72 564 35 38
Email: mail@dekonstruktie.nl
Voeg toe aan adresboek

Over ons

De Konstruktie aan de Hazenkoog 24 D in Alkmaar is – sinds 1993 – dé specialist op het gebied van kozijnen en zonwering in Alkmaar en omgeving. De Konstruktie levert en monteert kunststof-, houten- en aluminium kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien,… [lees verder]

Onze projecten