Verlaagd BTW Tarief tot eind 2014

6 procent btw

VERLAAGD BTW-TARIEF

De regering heeft al diverse pogingen gewaagd om de diepgaande problemen op de woningmarkt te verhelpen, maar tot dusver zonder succes. Zodoende hebben coalitiepartijen VVD en PvdA in samenspraak met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een nieuw pakket maatregelen gepresenteerd op 13 februari 2013 die een einde moeten maken aan de voortdurende malaise op de woningmarkt. De meest opvallende maatregel uit het pakket heeft betrekking op het btw-tarief op arbeidskosten, dat van 21% wordt verlaagd naar 6% bij renovatie- en herstelwerkzaamheden.

Uiteraard zijn wel enkele voorwaarden gebonden aan het pakket maatregelen. Zo komt niet elke woning in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief, want de woning moet ouder zijn dan 2 jaar na het eerste tijdstip van ingebruikneming. Daarnaast kan het verlaagde btw-tarief alleen worden gebruikt op arbeidskosten, dus niet op materiaalkosten en de werkzaamheden moeten worden afgerond na 1 maart 2013 en voor 31 december 2014. Een kozijnspecialist mag niet meer dan 40% van de totale kosten toerekenen aan arbeidskosten, bij het plaatsen van een dakkapel is dat 55%.

RENOVATIE- EN HERSTELWERKZAAMHEDEN

Kozijnspecialisten mogen rekenen met het verlaagde btw-tarief als zij onderdelen van de woning herstellen, onderhouden, vergroten, vernieuwen of vervangen. Soortgelijke maatregelen zijn in 2010 al eens van kracht geweest, maar toen vielen architecten en hoveniers buiten de boot. Overigens kan het verlaagde btw-tarief ook worden toegepast op producten die op maat worden gemaakt voor een woning, dan kan worden gedacht aan prefab dakkapellen en inbouwkasten.

De Konstruktie

Hazenkoog 24d
1822 BS Alkmaar
Telefoon: +31 (0)72 564 48 72
Telefax: +31 (0)72 564 35 38
Email: mail@dekonstruktie.nl
Voeg toe aan adresboek

Over ons

De Konstruktie aan de Hazenkoog 24 D in Alkmaar is – sinds 1993 – dé specialist op het gebied van kozijnen en zonwering in Alkmaar en omgeving. De Konstruktie levert en monteert kunststof-, houten- en aluminium kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien,… [lees verder]

Onze projecten